Vi vet at mange sliter med tannlegeskrekk, og er opptatt av å skape en trygg og god opplevelse for alle våre pasienter. Vi lytter til deg dersom du har noen bekymringer, og vil utføre behandlingen i ditt tempo. Om du ønsker en pause kan du når som helst avbryte oss.
Du som pasient står alltid i sentrum, og du skal føle deg trygg på at vi vil gjøre vårt ytterste for å gjøre behandlingen mest mulig smertefri og behagelig. Enten du er engstelig for smerter, lyd eller andre ting, tilrettelegger vi slik at opplevelsen blir best mulig for deg.
Dersom du skulle oppleve akutt tannverk kan vi hjelpe deg samme dag. Både betennelser, frakturer og andre tilstander kan være smertefulle, og vi vil derfor hjelpe deg så raskt som overhodet mulig.
Rotfylling er en behandlingsmetode som går ut på at dødt eller betent bløtvev (pulpa) i rotkanalen blir erstattet med en fylling. Først renses kanalen, og deretter blir den fylt igjen med en steril substans. Tannkronen blir til slutt forseglet med en tannerstatning.
Rotfylling blir gjennomført med lokalbedøvelse, og du vil normalt sett ikke kjenne noen smerte. I mange tilfeller er pulpa (inkludert nerven) i tannen død, og dermed vil det heller ikke sendes noen smertesignaler til hjernen.
En tann består av en tannkrone og en rot. Sistnevnte utgjør 2/3 av tannen, og skjules av tannkjøttet. Ulike tenner kan ha et ulikt antall røtter. Noen har kun én rot, mens andre har flere.
Tannroten har fibre som fester den til kjevebenet. Når en tann skal trekkes vil tannlegen i første omgang ta et røntgenbilde for å få oversikt over røttene. Om forholdene ikke er spesielt vanskelige, er ukomplisert ekstraksjon eller enkel trekking aktuelt.
Før tannen trekkes vil du få lokalbedøvelse. Når bedøvelsen virker, starter tannlegen jobben med å forsiktig løsne tannen med en tang. Tannen rugges varsomt frem og tilbake. Når tannens fibre har løsnet, er tannen løs nok til å fjernes.
I tilfeller der tannen er ødelagt eller har tannrøtter som er skjeve, er det aktuelt med kirurgisk tanntrekking. Det samme gjelder om tannen ligger særlig dypt eller vanskelig til. Det tas først et røntgenbilde, slik at tanntrekkingen kan planlegges nøye.
Etter at du har fått bedøvelse, vil tannkjøttet skyves unna slik at det er mulig å bore bort noe ben. Tannrøttene vil så deles, og tannen blir fjernet bit for bit.
Skallfasetter er tynne skall laget av porselen eller komposittplast, og tilpasses før de limes på tannoverflaten. Med skallfasetter kan du få pene, jevne tenner som ser naturlige ut. Behandlingen er blant annet aktuell for deg som ønsker å bli kvitt mellomrom mellom tennene, synlige tannflekker eller skjeve tenner.
En tannkrone er en kunstig tann som vanligvis er laget av porselen, og som dekker/omslutter eventuelle rester av pasientens naturlige tannkrone (den synlige delen av tannen). Tannkronen tilpasses den enkelte pasient, og vil se veldig naturlig ut.
Om kronen blir festet til et implantat kan man erstatte både rot og din naturlige tannkrone. Dersom du trenger å erstatte flere tenner, kan det være aktuelt med en tannbro som består av flere tannkroner. Denne festes til dine naturlige tenner i hver ende.
En bittskinne er en avtagbar tannskinne/plate i plast som tilpasses pasientens over- eller underkjeve. Denne benyttes som hjelpemiddel for pasienter som sliter med kjeveleddsykdom, feilbelastning og ustabilitet i kjeveleddene.
Under bruk kan bittskinnen kan bidra til å redusere ledd- og muskelsmerter. Den kan også gjøre det mulig å opprettholde normal funksjon.
Det finnes mange årsaker til dårlig ånde, og noen ganger er årsaken sammensatt. Én av de vanligste grunnene er xerostomi (lav spyttproduksjon). Om natten når vi sover produserer vi mindre spytt enn ellers i døgnet, og siden vi heller ikke drikker om natten blir munnen tørr – noe som kan føre til dårlig ånde. På dagtid produserer man vanligvis nok spytt, men ved noen sykdommer og bruk av enkelte medikamenter hemmes produksjonen. Antidepressiva, cytostatika og medikamenter mot hjerte- og karsykdommer er noen av de vanligste medikamentene som kan påvirke og hemme spyttproduksjon betydelig.
En annen grunn til dårlig ånde kan være bakterie- eller soppinfeksjoner på tungen. Tungen har mange små fissurer, og bakterier kan samle seg i disse. Ofte kan du forhindre problemet ved å pusse tungen daglig med tannbørsten. Det finnes også egne børster og skraper for tungen. Da kan man skrape tungen og fjerne belegg og bakterier. Ved en soppinfeksjon er det dessverre ikke nok med kun godt renhold. Sopp må oftest bekjempes med medikamenter. Betent tannkjøtt rundt eller mellom tennene fører også ofte til dårlig ånde, og gir i tillegg andre symptomer som blødning i tannkjøttet. God og riktig tannpleie og regelmessig tannrens hos tannlegen hjelper deg med å bekjempe eller forebygge dårlig og ubehagelig ånde.
Hull i tenner kan også føre til dårlig ånde. Hullet må vanligvis være ganske stort før man kjenner noe til dette. Hvis det er mange bakterier som ødelegger tannsubstansen, kan dette forårsake dårlig lukt fra munnen. Bestill time hos din tannlege for å finne ut årsaken, og bli kvitt problemet.
Et tannimplantat er en tannerstatning som er aktuell for deg som mangler én eller flere tenner. Som regel innebærer dette at en titanskrue festes i kjevebenet. Denne skruen vil på sikt gro fast i kjevebenet, og fungerer som en erstatning for den manglende tannroten. Det festes så en bro eller tannkrone til skruen.
I Norge ligger prisen på implantatbehandling vanligvis på 16 000-25 000 kr per tann. Eksakt pris avhenger av hva slags implantatsystem det er snakk om. Husk at du kan få et prisoverslag av tannlegen etter å ha kommet til konsultasjon.
Du vil for øvrig få garanti på alle implantater hos oss, gitt at du har fulgt hygieneråd og kommet til regelmessige kontroller.
I prinsippet kan alle få tannimplantat og alder er intet hinder for tannimplantat.
Forskning har vist at implantatbehandling øker livskvaliteten da man kan tygge, prate, le og fungere normalt igjen. Blør du lett må du fortelle det til tannlegen, slik at det kan tas med i betraktning før behandlingen.
Dersom du røyker forminskes suksessraten på implantatbehandling litt. Slutter du å røyke har du samme prognose som ikke-røykere. Har du for lite ben finnes det ulike løsninger for dette, tannlegen diskuterer mulighetene ut i fra din situasjon ved det første besøket.
Det er ofte billigere å få tannimplantat i utlandet. Når det kommer til egen tannhelse, er det imidlertid lurt å vektlegge mer enn bare pris. Kvalitet og trygghet bør også tas hensyn til.
Utenlandske tannleger bruker ofte helt andre implantattyper enn hva vi bruker i Norge. Om det skulle være behov for videre behandling, kan du derfor risikere å måtte dra til utlandet for å få hjelp. Forsikrings- og garantiordningene kan også avvike fra de vi har i Norge.
Dersom implantatbehandlingen utføres hos oss, vil du ha rask tilgang på hjelp hvis det skulle oppstå komplikasjoner eller behov for oppfølgning. Du forsikres dessuten gjennom NPE (norsk pasientskadeerstatning).
Er implantatbehandlingen smertefri? Ja, du vil normalt sett ikke kjenne noen smerte ved implantatbehandling ettersom behandlingen utføres med lokalbedøvelse. Behandlingen kan imidlertid ta litt tid dersom det er snakk om flere implantater, og du kan høre noe lyd/vibrasjon underveis.
I løpet av de første dagene etter implantatbehandling kan du føle mild smerte eller ømhet som skyldes hevelse omkring implantatet. Eventuelle smerter kan lindres ved hjelp av reseptfrie smertestillende eller kaldt omslag. Sterk smerte er uvanlig.
Selve innsettingen av implantatet er en forholdsvis rask prosedyre. Det bør likevel påregnes noe tid til forberedelse av sterilt utstyr. Når implantatet er satt inn vil det ta omkring to måneder før det har festet seg.
I løpet av ventetiden benyttes en midlertidig krone. Denne erstattes så med en permanent protese, krone eller bro som vi lager etter å ha tatt avtrykk. Totalt sett kan behandlingen ta mellom 2–4 måneder. Tidsforløpet kan variere noe fra pasient til pasient.
Det er få risikoer forbundet med implantatbehandling, og behandlingen er både velprøvd og forutsigbar. Det er imidlertid mulig at implantatet ikke fester seg som ønskelig, men om dette skulle skje vil du få et nytt implantat.
En sjelden gang kan det også oppstå komplikasjoner i form av nerveskader eller blødninger, men dette er uvanlig. Tannlegen vil informere deg om hvordan du går frem om komplikasjoner skulle oppstå.
Tannimplantater har behov for jevnlig vedlikehold, akkurat som naturlige tenner. Måten du vedlikeholder tennene på er i stor grad den samme som for ekte tenner, og inkluderer blant annet jevnlig kontroll hos tannlege. Tannlegen din instruerer deg i hvordan tennene skal ivaretas best mulig.
We are a dental clinic where all our dentists speak english.
Wir sind eine Zahnarztpraxis, in der alle unsere Zahnärzte deutsch sprechen.
Mamy dentystów, którzy mówią po polsku.
På klinikken vår kan alle pasienter bruke norske bankkort til å betale.
Kortbetaling foretrekkes.
Vi skal alltid være behjelpelig med å finne den beste løsningen for deg. Spør oss gjerne før behandlingsstart.
Med vårt moderne journalsystem Anita Dental har vi mulighet til å sende deg en SMS med lenke til ulike betalingsalternativer. Du har mulighet til å velge mellom Vipps-betaling, kortbetaling eller faktura via lenken.
Merk at du kun mottar én faktura som betalingsmåte dersom du får innvilget dette av systemet. Systemet vil foreta en kredittsjekk, og ved god kredittscore og beløp under 50 000 kr kan du betale med faktura. Fakturaen vil bli sendt ut og fulgt opp av PayEx.
Ja, hvis du som pasient har krav på refusjon fra Helfo for din tannbehandling, vil du kun betale for din behandling ekskludert refusjonsandelen hos oss.
Vi sender ditt refusjonskrav til Helfo direkte via vårt journalsystem Anita Dental.
Det finnes 15 ulike tilstander som kan gi deg rett på refusjon gjennom Helfo. Den komplette oversikten finner du her. Du kan blant annet få dekket behandlingskostnader (helt eller delvis) for periodontitt, bittanomalier og tannskader som skyldes godkjent yrkesskade eller ulykker.
Dersom du ikke har betalt regningen din hos oss og det har gått over seks dager siden siste behandling, vil regningen bli overført til PayEx som vil sende deg faktura. Merk at du ikke kan betale fakturabeløpet til klinikken etter at du har mottatt faktura fra PayEx. Regningen skal betales i henhold til instruksene som oppgis på fakturaen.
Vi anbefaler at du alltid betaler for behandlingen umiddelbart etter ditt besøk hos oss.
For å respektere våre tannlegers tid og arbeid må vi dessverre belaste pasienter som ikke møter opp til timen eller som ikke avbestiller 24 timer i forveien. Pasienten vil bli belastet etter timepris.
Husk alltid å avbestille timen 24 timer før dersom du ikke kan møte opp. Ring oss på 38 07 07 50 for kansellere timen din.
Ja, husk å ta med NAV-rekvisisjon.
Vi sender faktura direkte til NAV. Informer tannlegen din om NAV-rekvisisjon før behandling, slik at dere kan bli enige om en behandlingsplan som passer din situasjon.